Přání do nového roku (12/2022)

Přání do nového roku (12/2022)

13 října, 2023 Vyp Od admin

Jménem zastupitelského klubu SPD v Prostějově mi dovolte, abych vám především poděkoval za vaši důvěru, kterou jste nám v tomto roce dali, a popřál klidné prožití Vánočních svátků a do nového roku „hlavně to zdraví“. Jak ukazují poslední dny, kdy jsou výpadky léků a nedostatek lékařů kam se podíváte, je zdraví opravdu velmi ceněnou komoditou.
V osobním životě se zkuste na chvíli zastavit a i v této hektické době si udělejte čas na svoje blízké. Čas, který jim dáte, je totiž ten největší dárek, který můžete nadělit.

Článek v Radničních listech:

Končí nám rok 2022, který pokračoval v turbulentních změnách společnosti. Po dvou letech covidového šílenství nám přinesl další válku v Evropě, která společně s nezodpovědným Green Dealem západních států, uvrhla i Českou republiku do další doby nejistoty. U mnoha politiků vidíme, že místo toho, aby se snažili situaci uklidnit, stávají se z nich váleční jestřábi. Nebo alespoň takové ukřičené poštolky. Stát umožňuje nemravné zisky energetickým obchodníkům a už rok se pátrá po tom, kde se ta elektřina vlastně prodražuje. Když ji vyrábíme v ceně do koruny za kilowatthodinu. To vše dopadá i na nás v Prostějově.

Co si tedy přát? V podstatě to píšu na začátku. Přiznat si, že covid je opravdu jen respirační onemocnění, i když dřívější mutace působily jako vážnější chřipka. Podporujme raději přirozenou imunitu. Všímáte, že odpírači u nás byli nezodpovědní dezoláti, a ti v Číně jsou nyní pro naše média národní hrdinové? Pak všemi prostředky donutit obě tři strany k jednání o Ukrajině. Ne, nepřepsal jsem se, protože důležitou roli od začátku hrají i USA. Evropská unie a my společně s ní jsme posloužili jen rolí užitečných hlupáků, kteří vše zaplatí. Jednání je jediné řešení, které může konflikt ukončit. V podobných situacích se musí lidé spojit a ne se hádat, kdo je větší demokrat, nebo čí pravda je víc pravdivější. No, a konečně sundat růžové brýle co se týká zelené politiky. Takže vlastně vzít hodiny a posunout je o pět let zpět a začít znovu a lépe.

Pokud se to povede, bude šance i na další rozvoj Prostějova. Stále máme na stole rekonstrukci KASC, která bude stát asi půl miliardy. Město pořádný velký sál potřebuje. Chybí nám i atletický stadion a uvažuje se o něm podle Územního plánu na pozemcích u Hloučele. Máme tu evergreen v podobě plaveckého bazénu, kdy není jen pře o tom, zda 25 nebo 50 metrů, ale své bude hrát i cena, která jistě překročí jednu miliardu. Městské lázně pomalu, nebo spíše rychle, dosluhují. Přitom Prostějov dává na všechny investice ročně okolo 200 milionů korun, teď tedy méně. Nebo se to na nás za pár let vše sesype. Chceme, nebo spíše musíme udržet vysoký standard v bezpečnosti, který nám okolní města mohou závidět. Osobně podporuji další rozvoj kamerových systémů. Vidíme, jak důležitá je smysluplná síť cyklostezek napříč Prostějovem. A je toho mnohem víc.

Ještě jedna krátká odbočka. Krátce po Novém roce nás čeká volba prezidenta republiky. Prosím vás, abyste dobře zvážili, komu dáte svůj hlas. Položte si například tyto základní otázky. Který kandidát byl proti povinnému očkování proti covidu? Kdo si nepřeje další zavlékání naší země do války a naopak jít cestou hledání mírového řešení? Kdo je pro silnou korunu a nepřijetí eura? Mimochodem, když jsem jej viděl naposledy, tak řekl, že si připadá jak v knížce o Harrym Potterovi. Ten, jehož jméno se nesmí vyslovit. Skutečně, když píšu tyto řádky, stále jej ve volebních přehledech na mainstreamu zarputile vynechávají.

Nyní vám ale aktuálně přeji hlavně klidné Vánoční svátky, skočte si na náměstí na punč, pusťte si pohádku a ať je nám v tom novém roce lépe. Osobně se těším na viděnou na nějakém sportovišti nebo v parku na procházce. Však mne za ty roky již znáte. Mějte se svátečně!