8. Zastupitelstvo města Prostějova

8. Zastupitelstvo města Prostějova

24 listopadu, 2023 Vyp Od admin

Začínáme 8. Zastupitelstvo statutárního města Prostějova. Dnes to bude asi dlouhé a plné emocí. Jsou tu odpady, je tu sport, je tu bod různé, který bude zřejmě velmi rozsáhlý. Náš zastupitelský klub SPD je v plném počtu. #spdprostejov #dopitadosenatu #jistotatradice

Bod jedna: Memorandum o spolupráci s PGP Terminal, a.s. a MT a.s. Celkem proti nic nemám, je to další způsob zpracování odpadů, kde si ale nemyslím, že v dohledné době nám vytrhne trn z paty. Je potřeba spíše reagovat na aktuální probíhající změny.

Bohužel, ceny rostou všude, takže i Prostějov jde s cenou odpadů přes hranici osmi stovek. Základní cena za rok 2024 je stanovena na 864,-Kč. osoby nad 65 let a invalidní budou platit 432,-Kč. Ale dovolím si připomínku, i v případě základní ceny je to zdražení o 72 korun za rok. S ohledem na inflaci je to přiměřené. Dlouhodobě patříme k městům s nejnižší cenou.

Obecně závazná vyhláška statutárního města Prostějova, kterou se mění Obecně závazná vyhláška statutárního města Prostějova č. 6/2022 o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství. Ve Vrahovicích například ulice Vrahovická, část Vrahovice, obec Prostějov, od křižovatky s ulicí Tovární po křižovatku s ulicí Zátiší a ulice Tovární, část Vrahovice, obec Prostějov od ulice Vrahovická po ulici kpt. Nálepky.

A je tu smršť dotazů na linku pro výrobu TAPů. Stručně, čekáme na studii posouzení vlivu na životní prostředí EIA. Ale fakt nevím, jak dlouho vím o záměru postavit tuto linku v prostorách FCC v Prostějově.