Nový bazén v Prostějově.

Nový bazén v Prostějově.

5 ledna, 2024 Vyp Od admin

Bylo na zastupitelstvu, proběhla prezentace (viz použité fotografie). O co jde? Nový krytý bazén v Prostějově s příslušenstvím. Co tam vše bude vidíte v grafice, proto se zastavím jen u pár bodů.

Proč chci nedošlapnou hloubku? Protože problémem dnešních lázní není rozměr, plavců tam bývá vždy do deseti, ale spíše mnohem méně. Problém je, že daleko víc je tam lidí, co si vodu užívají a jen postávají a tak se nedá plavat víc než ve dvou vyhrazených drahách. Z tohoto se musíme poučit, proto nedošlapná hloubka a naopak menší výukový a relaxační bazén vedle. Jinak nestavíme nový bazén, ale jen produkujeme Lázně „2“.

Co vidím jako bonus? Určitě ty asi 4 sauny ve wellness části. Pokud se někdy Prostějovu říkalo, díky Plumlovské přehradě, která dnes bývá i v létě opuštěná, město plavců, dnes bych to přejmenoval na město saunařů. Velmi dobrý počin vidím v samostané sauně pro ženy i s vyhrazeným bazénkem, která jim bude k dispozici po celou otevírací dobu.

Mimochodem, když už jsem zmínil ty plavce, tak jich bývá relativně málo i na Nákle nebo na Annínském jezeře. A to je tam nádherně čistá voda s dohledností 2 až 3 metry. Kde jsou v létě všichni ti plavci? Naplavu za sezónu tak sto kilometrů, tak o tom něco vím 😉 .

Kde jsou obavy? Ztratí se spodní voda! Slyšel jsem tyto obavu místních o spodní vodu. Netřeba se bát, bazén „musí“ být podle nařízení napouštěn pitnou vodou.

Nebude kde parkovat! Dojde i k rozšíření parkování asi o 50 míst.

Jako bonus se Počítá se s tepelnými čerpadly i fotovoltaikou.

Nevím jak vám, ale mi se líbí ❤ . Jo a termíny? Pokud vše půjde hladce, tak výstavba začne v roce 2025 a počítám, že ve 2027 si zaplaveme.

A někdy v budoucnu tam snab přibude ta venkovní pětadvacítka a bude to dokonalé.