Poslední zastupitelstvo roku 2023

Poslední zastupitelstvo roku 2023

5 ledna, 2024 Vyp Od admin

Proběhlo poslední zastupitelstvo města Prostějova v tomto roce. Hlavní bod byl sice rozpočet na příští rok, ale začalo se neuklizenou lávkou ve Vrahovicích. Odpoledne jsem vzal hrablo a … a bylo pozdě. Mezitím uklidili pracovníci FCC.

Takže k programu. Na úvod proběhlo vyhodnocení projektu Corrency firmy CorCo Systems. Zapojilo se 40% dětí (2.448 tis. Kč), jen u seniorů mi připadá, že se moc nesetkalo s odezvou (509tis. Kč). Celkem 3403 zapojených občanů, a celková podpora byla 6.935.659,-Kč – využitá částka 2.956.575,-Kč, 58 zapojených obchodníků.

Další byl na řadě rozpočet. Celkové příjmy města Prostějova jsou 1,3 miliardy korun. Do investic dáme v příštím roce přes 400 milionů korun. Co k tomu říct. Město Prostějov je na tom dobře, ale na to, že v těch výdajích není žádná očekávaná významnější akce, je to dost peněz.

Rozpočet byl schválen, osobně jsem chválil asi 150 milionů korun do investičních akcí v MŠ a ZŠ. Takovou investici do škol jsme v Prostějově ještě neměli.

Schválili jsme i střednědobý výhled rozpočtu do roku 2028. Opravdu můžeme říct, že město je na tom dobře. Což je důležité vzhledem k velkým investičním akcím v příštích letech.

Následovala prezentace projektu krytého bazénu. Tomu jsem se věnoval v sólo příspěvku, ale chyběl tam náhled na první patro, tak napravuji. Bude tam šest saun, vířivka a relaxační zóna s ledovou jeskyní. V plánu je i 7 metrů hluboký ponorný bazén pro potápěče.

Zajímavá informace k 50 metrovým bazénům. V menších městech jsou jen dva, Přerov a Chomutov a tam se bude bourat. Jinak je jich v republice 14 a vesměs pouze v krajských městech a to ne ve všech. Dva jsou v Praze. Dal jsem na základě informací k výuce plavání podnět ke zvážení, zda by se právě v případě výuky v jedné dráze mohla hloubka upravit nějakým roštem na jeden metr.

Máme tu nový výraz, „Dopitova díra“ 😃😃😃. Doufám, že se to u potápěčů uchytí 😃😃😃 . To je v reakci na ten výcvikový hluboký bazének pro potápěče s hloubkou asi 6 metrů, klterý jsem navrhl.

Na závěr se přetřásaly Prostějovské radniční listy. Tak trochu odlehčení. Všímáte jak strategicky máme umístěné přání k Vánocům? Každý, kdo luští křížovku nebo sudoku, se dívá na SPD ❤ .

A teď už jen klidné prožití Vánočních svátků a hodně zdraví a štěstí v novém roce ❤ .