S podporou vlasteneckých stran

S podporou vlasteneckých stran

18 září, 2024 Vyp Od admin

Jsem velmi rád že do letošních senátních voleb se mi podařilo dojednat, že žádná z vlasteneckých a euroskeptických stran proti mně nepostavila svého kandidáta. Je vidět, že když se umí dohodnout ti, kteří chtějí naši zemi zavléct do područí Bruselu, mají pro nás Green deal, což jsou jen další daně pro obyčejné lidi, migrační pakt, a útočí na naše děti sedmdesáti pohlavími, umíme se spojit i my. Za to moc děkuji.

Všímáte, jak kandidáti pětikoalice stále dokola opakují, že je vyzvali ke kandidatuře občané a s těmi stranami, co je nominovaly, nemají vlastně nic společného? Jedná se o obyčejné pokrytectví. Pokrytectví, kterým se pětikoalice snaží zamaskovat a prosadit své zájmy. Tak co, skočíme jim zase na to?

Zkusím zde vypsat nejčastější dotazy z volební kalkulačky, které mi chodi:

Jste pro manželství pro všechny? Ne! Manželství je svazek muže a ženy, jehož posvátným údělem je přivádět na svět děti, a vychovávat tak novou generaci. Pro jiné je tu registrované partnerství, která má dostatečné právní krytí.

Podpoříte Istanbulskou úmluvu? Opět ne! Pod záminkou ochrany žen před týráním nám přináší rozklad našich hodnot. Jedná se o skrytý útok na naše děti. Víte, že na základě tohoto dokumentu třeba v Německu řeší, že si dítě každý rok bude moci vybrat pohlaví, a pokud s tím rodiče nebudou souhlasit, bude jim odebráno? Zákony na ochranu žen jsou u nás dostatečné a jde jen o to, je vymáhat.

Podpoříte úlevy pro rodiny s více dětmi? Určitě ano. Ale pokud možno ve formě daňových úlev.

Jste pro další podporu Ukrajiny? Já jsem především pro okamžité příměří a následné dojednávání podmínek smíru. I kdyby mělo trvat deset let. Protože v tom období nikdo nezemře. Ti, co volají po pokračování války, by se měli okamžitě sebrat a jít do první linie. Asi by je to brzy přešlo.

Schvalujete migrační pakt? Máme to štěstí, že vidíme v Německu, Švédsku, Francii, ale třeba i v sousedním Rakousku, kam to spěje. Neřízená migrace cizí kultury je zánikem kultury vlastní. Nárůst kriminality, čtvrti, kam se bojí i policie. Zavírání koupališť a znásilňování žen, které se nově příchozím zdají vyzývavé. Snad jsem tímto odpověděl dostatečně jasně.

Jaký máte vztah ke Green dealu? Jak jsem již napsal, je to další forma zvyšování daní a rána do konkurenceschopnosti našich firem. Elektromobily jsou slepou uličkou, kdy jejich ekologická zátěž je vyšší, než u klasických automobilů. Co bych v této oblasti podpořil, tak rozsáhlou a kvalitní síť cyklostezek. Lidé by jezdili mnohem více na kolech. Dnes je to v naší dopravě spíše ruská ruleta.

Jste pro korunu nebo euro? Zde je to složitá otázka. Sám jezdím hodně po Evropě, takže by mi euro některé věci usnadnilo. Na druhou stranu je to stále nástroj pro vlastní finanční správu země. Ve správných rukou například pro zvládnutí inflace. Takže zatím jsem stále pro českou korunu.

Jste pro vystoupení z EU? V současné situaci nesmírně složitá otázka. Nejlepší by bylo reformovat EU takovým způsobem, aby byla přínosem a ne brzdou. Otázku je, zda je ještě reformovatelná. Osobně vidím budoucnost v rozšířené Visegrádské čtyřce na pětku. V každém případě jsem ale pro to, aby se lidé k vystoupení z EU mohli vyjádřit v referendu.

Jste pro vystoupení z NATO? Bohužel, v dnešní době nereálné. Jsem ale pro to, aby se vydalo memorandum, že naši vojáci nebudou zasahovat v cizích konfliktech, teď myslím speciálně Ukrajinu. Pouze v rámci mírových misí.

Jaký názor máte na sociální bydlení? Podle mne by města měla mít povinnost spravovat určité procento sociálních bytů a stratovacích bytů pro mladé, za jasně stanovených podmínek. Například byty pro mladé s výpovědní dobou pět let. Do té doby si rodina musí najít vlastní bydlení. Problémem je stárnutí populace, kdy doba dožití neznamená dožítí v dobrém zdravotním stavu. Bude potřeba řešit výstavbu domů s pečovatelskou službou.

Jste pro větší podporu školství? Samozřemě, jen se trochu odchyluji od dnešního trendu. Argumentuje se větší podporou gymnásií, aby studenti byli připravení na variabilitu pracovního trhu. Já naopak bych podpořil technické obory a učňovské školství. Jen upozorňuji, že učňovské neznamená pilník a kladivo. I zde hrají velkou roli nové technologie. Ale patří ktomu právě i ten pilník a kladivo. Podívejte se na sociální sítě, jak lidé marně shání klempíře, instalatéry a podobné profese. Přitom platy jsou tam již srovnatelné s vysokoškoláky.

Jste pro legalizace měkkých drog? Nezpochybňuji léčivé účinky konopí, ale vidíme, jakou paseku dělá už kratom. Nejdůležitější je v této otázce uchránit děti. Mimochodem, existují studie, že za poklesem věku dožití v USA stojí velkou měrou právě drogy. Takže ne.

Je tam toho víc. Ale klidně mi položte vlastní otázky.

A na závěr grafika, kterou šířím přes média:

Pavel Dopita do Senatu