Velké poděkování.

Velké poděkování.

30 září, 2024 Vyp Od admin

Děkuji všem voličům, kteří mi dali svůj hlas a především těm, kteří si našli čas a zúčastnili se voleb i ve druhém kole. Bylo vás opravdu hodně a ta důvěra zavazuje. Současně gratuluji vítězi, panu Františku Jurovi, a děkuji mu za férově vedenou kampaň.

Co se týká malé účasti ve druhém kole senátních voleb, problém vidím v tom, že lidé považují senát za něco zbytečného, a nemá tedy takovou vážnost jako poslanecká sněmovna. Je potřeba informovat, že některé zákony bez souhlasu senátu neprojdou. Jako příklad mohu uvést Istanbulskou úmluvu, kterou nazývám ďábelskou lstí. Představuje se jako důležitý dokument na ochranu žen před týráním, přitom jeho skrytá část má sloužit k rozkladu tradiční rodiny. Zrovna tato úmluva díky senátu u nás naštěstí neprošla. Toto bylo málo zdůrazňováno.

Jakí mne čeká budoucnost? Budu pokračovat v práci v prostějovském zastupitelstvu. Úkolů je před námi hodně. Vzpomenu dva zásadní. Jak to bude s vodou po roce 2030 a současně, jak se k tomuto roku vypořádáme se zákazem skládkování komunálního odpadu? V osobním životě se dál budu připravovat na překážkové závody Spartan race, kde se mi letos dařilo. Po šedesátce každý závod bolí dvojnásobně a bez dobré přípravy to nejde.

Ještě jednou děkuji a těším se na další akce, kde se budeme potkávat.